Groot nieuws:
Voltrack heeft op 6 september 2003 zijn eerste klasse III wedstrijd gelopen en is daar goed over de finish gekomen.
Hij heeft  1000 wedstrijdkilometers gelopen waarbij hij ALTIJD goedgekeurd is!!
Bij de voorkeuringen en door de wedstrijd heen heeft Voltrack ALTIJD een Atje voor locomotie en hij heeft vaak een ongelofelijk lage hartslag en ademhalingen.
Mag ik u voorstellen:

Voltrack

14 april 1996 Arabisch Volbloed

Vader: Drug

Moeder: Vesna

Voltrack is een TERSK Arabier, net als Patent. TERSK Arabieren zijn Russische Arabieren.

Voltrack hebben we sinds zijn 3e. Hij was al bijna 4. We hebben hem zo snel mogelijk laten castreren omdat hij superwild en druk was. Hij had gekoerst op de renbaan, hij had het niet erg goed gedaan en was dus verkocht.

Voltrack is een arabisch volbloed, wij wilden een arabier omdat we Endurance rijden. Daarvoor zijn arabieren uitermate geschikt omdat ze in verhouding met andere paarden een heel erg grote longinhoud hebben.

Voltrack is zich aan het vervelen, dat lijkt me duidelijk!

Voltrack was een grote dondersteen, er was geen land mee te bezeilen. Mijn vader is een keer tegen het bakhek gevlogen, hij had toen een gebroken elleboog. Na een halfjaar ging het al stukken beter, mijn zus dressuurde hem en we namen hem mee om een keer gewoon te komen kijken op een Endurance wedstrijd. Onze, toen al 4 jarige, tijdbom was erg braaf op de wedstrijd. We zijn daar niet gestart, we hebben hem alleen laten kennismaken met de keuringen, de drukte, de hoeveelheid mensen enzovoort.

Dat jaar heeft hij wat klasse I wedstrijden gelopen (tot 40km). Het jaar daarop (2001), toen hij 5 jaar was, heeft hij al 2 klasse II wedstrijden (tot 80km) gelopen. Voltrack begon het steeds beter te begrijpen en hij vond het ook steeds leuker. Hij werd beter, hij werd rustiger op de wedstrijden en zijn hartslag werd ook steeds lager. Het voordraven ging beter en hij begon ook al een steady state (een basistempo wat hij lang vol kan houden) te ontwikkelen. Ik heb in dat jaar (2001) maar een wedstrijd gereden op Voltrack, mijn eerste wedstrijd. Ik was toen elf jaar.

Het was op het strand, de zenuwen gierden door mijn keel, voorheen had ik altijd mijn vader en mijn zus gegroomd (wat erg belangrijk is, Endurance is een echte teamsport. Met groomen gooi je water over het paard en doe je nog veel andere dingen.). Nu mocht ik met mijn vader rijden, we gingen goed van start, de paarden liepen goed en het was mooi weer. Mijn hesje (je moet altijd een hesje om met je startnummer erop) was een beetje groot, dat was wel vervelend. Bij de P/A (pols ademhalingscontrole, halverwege de wedstrijd bij klasse I) had Voltrack een lage hartslag. Uiteindelijk zijn we 5e geworden.

Het volgende wedstrijdseizoen (2004) ben ik veel vaker gestart, 3 keer met Voltrack. De eerste keer werd ik tweede en mijn vader won met Hercules, de tweede keer won ik en werd mijn vader derde. Toen zouden we samen een klasse II wedstrijd rijden. Halverwege werd Hercules afgekeurd, hij liep rechtsachter kreupel. En omdat ik niet alleen mag rijden en geen van de andere ruiters die in de vetgate (een halfuurverplichte rust, bij klasse II, III en IV) waren mij mee wilden of konden meenemen moest ik de strijd ook staken. Het bleek dat Hercules iets zeer ernstigs had en we hebben hem dertien dagen na de wedstrijd naar de slager gebracht, toen moesten we weer een nieuw paard gaan zoeken...

Voltrack is aan het rennen.

Toch heb ik toen in Augustus 2004 nog een klasse II wedstrijd kunnen rijden onder begeleiding van wat andere mensen. Het was 32 graden en na de vetgate werden we een verkeerd pad ingestuurd, per ongeluk. Mijn begeleiders wilden het al opgeven maar ik heb ze overgehaald het toch nog te proberen. We vonden het goede pad terug maar we hadden nu zeker 10km omgereden en dus veel tijd verloren. Voltrack heeft fluitend 54km (eigenlijk 63km) uitgelopen, petje af voor Voltrack!

Voltrack is aan het eten van zijn Verjaardagstaart.

Voltrack is al een ervaren wedstrijdloper, bij de P/A controle (een veterinaire keuring in het midden, alleen bij klasse I) had hij altijd absurd lage hartslagen. Een dierenarts zei een keer tegen mij; 'je hebt zeker rustig gereden?' Toen antwoordde ik; 'Nee hoor, we rijden precies 15 km/u, dus op schema'. Toen keek die veterinair me heel verbaasd aan, bij die wedstrijd werd ik tweede (of ik werd eerste) met hem.

VoltrackVoltrack

In 2003 heeft hij met Patent 1 keer klasse I, 3 keer klasse II gelopen. Toen verdraaide Patent thuis zijn achterbeen en Voltrack ging afgelopen September alleen naar zijn eerste klasse III wedstrijd... Daar heeft hij bijna de hele wedstrijd samen met iemand gereden, dat paard werd de laatste 5 km wat vermoeider en dat had mijn vader niet door, dus die ging galoperen, toen hij achter zich keek was het andere paard weg. En zo reed hij alleen naar de finish en werd hij 7e.
Voltrack heeft die 81 km perfect uitgelopen, hij is er ook echt aan toe om er nog een schepje bovenop te doen.

Op 17 April 2004 heb ik met Voltrack 82,5 km gereden. Waarbij Voltrack over de 1000 altijd goedgekeurde kilometers ging, zoals bovenaan staat. Verder heeft hij in Kootwijk (Augustus 2004) een klasse II gelopen samen met Patent en in September 2004 in Holten nog een klasse III. Daarmee is hij nu als enige van de familie klasse IV startgerechtigd. In het wedstrijdseizoen van 2005 hoop ik met hem of zelfs met Patent mijn debuut boven de 120 km te maken.


Alle rechten voorbehouden door de webmaster, betreffende guinnifer. Als je iets van mijn site wil kopieren, gelieve aan mij te vragen via mail.