Paardenvoetbal
Leuke afwisseling in de training voor onze paarden

 

Het is allemaal begonnen in 2000 denk ik. We zagen in de ruitersportzaak een leuke paardenvoetbal van lekker voormaat, zegmaar een grote bolle tas met handvat. Wij hebben 'm gekocht en binnen de korste keren was Jopie er bang van en Hercules vond het geweldig. Hij speelde er alleen mee als ik meedeed. Hij was de keeper en ik rolde de bal naar hem toe. Hercules vloog de bal dan aan. Of ik gooide de bal een stukje weg en deed met Hercules een wedstrijdje wie 'm het eerste had.

Patent aan de bal

Die bal heeft Hercules gesloopt, doordat hij vaak de bal aan het handvat pakte en dan begon te schudden is daar een lek ontstaan. Toen hebben we het met kleine balletjes gedaan, dat vond Hercules ook prima, alleen beet hij er na een tijdje eentje lek en durfde hij niet meer zo goed omdat hij nu een bal had gehad die een eng geluid had gemaakt.

Een paar jaar terug zag ik foto's van iemand die voetbalde met een grote fysiotherapeutische bal, ik haar gevraagd waar ze de bal vandaan had en wij erheen om zo'n bal te kopen. Hercules hadden we niet meer, dus die heeft nooit van de bal mogen genieten. Maar hij heeft het wel achtergelaten bij twee goede spelers...

In het begin keken ze helemaal niet naar de bal om, maar toen ik het een keer probeerde begon Voltrack achter de bal aan te rennen, ook als ik met m'n rug naar hem toestond. Voltrack vloog de bal echt aan, hij probeerde erin te bijten en schopte er erg hard tegen.
Het enige wat hem afremde was als de bal tegen het hek knalde, daar schrok hij wel een beetje van.

Patent deed er los niet zoveel mee, maar als ik erop ga dan is hij reuze enthousiast. Sinds kort heeft hij een nieuwe manier die hij ook doet als hij los staat, hij geeft de bal een kopstoot... Hij is alleen nog te lui om achter de bal aan te gaan als hij los staat, maar hij vindt het wel al heel leuk!