Jopie

Hier lees je Jopie's levensverhaal, helaas is Jopie er alleen niet meer... Hij is 3 December 2003 naar de hemel gegaan omdat hij teveel last kreeg van zijn hoefkatrol en wij hem na negen jaar plezier gehad te hebben hem ook de rust gunde. Hij wilde lopen en werken, en als dat niet meer kon wilde hij niet als gezeldschapsbeestje een beetje heen en weer wandelen. Het was een werker, en het was gewoon het einde... Jopie werd 12. Voor altijd (gedicht:Laudine)

20 Augustus 1991 KWPN

Vader: Aram

Moeder: Sacha (v.Nassau)

Jopie is het paard van Laudine, we hebben hem sinds zijn derde.

Laudine was meteen helemaal verliefd op Jopie, ook al zei iedereen; die is hartstikke wild, dat is niks voor een meisje van twaalf. Nu, ze is twintig, kan ze bij wijze van spreken alles met Jopie. Joop is een hele lieve sul, bijna het tegenovergestelde van wat hij vroeger was, Laudine heeft hem helemaal 'getemd'.

Laudine in het bos op Jopie.

Eerst reden Laudine en mijn vader samen Endurancewedstrijden met Joop en Hercules, toen kwamen we erachter dat Jopie hoefkatrolontsteking had.

Een bittere pil, want dit betekende het einde van de wedstrijdcarière. Toen gingen we opzoek naar een echt goed Endurance paard, we waren verslaafd geworden aan de sport die we gingen bedrijven om nog iets te kunnen doen met Hercules. Dat paard werd Voltrack, de nieuwe maat van Hercules en Jopie...

Snuffel, snuffel, ruik ik eten??????

Jopie kan best goed dressuren, dat mag hij nog wel, echt hoog springen kan ook niet meer. In de les springen we soms tussen de 50 en 80cm, dat kan Jopie prima aan, maar je moet niet boven een meter willen springen, dat is te hoog voor hem.

Joop moest telkens alleen thuis blijven als er weer een wedstrijd was, vaak bleef er wel iemand thuis om voor hem te zorgen die dag. Maar in Oktober '02 ging Jopie mee! De herintocht van Jopie in de Endurance en dat dankzij Laudines en mijn vaders geduld en toewijding om Joop langzaam weer te gaan trainen. Hij heeft toen kl I gereden in Katwijk, over het strand en door het mulle zand, een knappe prestatie voor een paard met hoefkatrol!

Hij hoopt op eten! Ja je kan het zien, hij staat een beetje te kijken van; Krijg ik niet wat??? Natuurlijk met zijn liefste gezicht...

Jopie zal waarschijnlijk alleen maar zo nu en dan een klasse1 wedstrijd rijden, we vrezen dat de intensieve trainingen hem te zwaar zullen zijn. Dan zal hij weer kreupel worden.

Jopie is uitermate geschikt voor alle zonderzadel spelletjes die ik doe in de zomer, hij is namelijk heel rustig en geduldig (in de zomer, maar pas op, als hij fris is dan is hij supersterk!) Laatst hebben Laudine en ik nog samen op Joop gezeten, hij vind het allemaal prima!

Interessant.... Iets voor detective-buro Jopie Alone??

 

Alle rechten voorbehouden door de webmaster, betreffende guinnifer. Als je iets van mijn site wil kopieren, gelieve aan mij te vragen via mail