Grooms

Grooms zijn erg belangrijk in deze sport. Ze gooien niet alleen water over het paard, nee, ze draven met het paard voor, ze voeren je paard, ze doen alles wat op dat moment nodig is.
Daarom hebben de grooms op mijn site een aparte pagina, al die mensen op de
supporters pagina doen iets voor ons, maar grooms zijn er tijdens de wedstrijd en ze doen veel meer dan al die andere mensen. Zonder Grooms kan je geen Endurance in hoge klasses (III & IV)  rijden!

Wat moet je kunnen om groom te worden??

Niet veel verschillende dingen. Een van de belangrijkste dingen die een groom moet kunnen is dat je moet kunnen zien wat er op dát moment moet gebeuren. Het moet niet zo zijn dat de 'oppergroom' zegt; 'gooi water over de hals' en als de ruiter dan zegt; 'Er hoeft geen water over de hals' dat je dan maar gewoon niks gaat doen, of dat je het alsnog gewoon doet. Dan moet je zelf even iets anders verzinnen.

Onze grooms...

Hier wat foto-tjes van onze grooms...
Vetgate bij Endurance Austerlitz 2001In Austerlitz 2001 (dacht ik). V.l.n.r: Marijke (mijn moeder), Ik, Lidwien, Voltrack, Laudine.

Lidwien heeft een paar jaar veel gegroomd, tegenwoordig niet meer. Maar natuurlijk verdiend ze hier nog steeds een plekje!

Laudine paste vroeger vaak op Jopie, maar nu die er niet meer is gaat ze meestal mee. Natuurlijk wel fijn om je zus mee te hebben die gewoon je paard van je afpakt zodat je even kunt rusten!

Verder zijn Frederike en Anouk een paar keer mee geweest.
Anouk komt aanlopen met een emmer water voor de mannen.

Ruiters groomen elkaar...

Ruiters onderling springen ook vaak voor elkaar in de bres. Sommigen rijden de ene keer samen en de andere keer groomt de een en rijdt de ander.
Pappa en ik hebben in 2003 Marjolijn gegroomd toen zij 160 km reed. Ik moet zeggen dat dat voor mij heel leerzaam was! Dat zou ik zeker vaker willen doen!Alle rechten voorbehouden door de webmaster, betreffende guinnifer. Als je iets van mijn site wil kopieren, gelieve aan mij te vragen via mail.