Endurance

Endurance is lange afstand te paard, ik zal hier op deze pagina er wat meer over uitleggen.

Endurance is begonnen door een paar recreatieruiters die van hun hobby ook een sport wilden maken. Het is nu in Nederland nog een best kleine paardensport maar wel de snelst groeiende.
Er zijn verschillende klasses:
Klasse I, dat is van 20km t/m 40km.
Klasse II, dat is van 50km tot 80km.
Klasse III, dat is van 80km tot 120km.
en Klasse IV, dat is van 120km tot 160km.
Om in de volgende klasse te komen moet je 3 wedstrijden in de klasse waarin je zit goedgekeurd uitrijden. Onder de 14 jaar moet je onder begeleiding rijden en je moet minstens 12 zijn om klasse III en hoger te rijden.

Endurance is de mooiste paardensport die ik ken, om een aantal redenen:
De mensen zijn enorm begaan met hun paarden en ze proberen ook alles te doen om hun paard in topconditie te krijgen/houden.
Er is ook veel controle op het paard onderweg, zodanig dat er zo min mogelijk paarden te vermoeid, ziek, kreupel etc. raken.
Ook zijn de mensen die de sport bedrijven uiterst sociaal en heel vriendelijk, heb je een vraag? Vraag het gewoon aan een goede ruiter, ik heb nog nooit meegemaakt dat ze niet bereid zijn je te helpen. Hiermee bedoel ik ook dat er altijd wel iemand is die je wil helpen als je hulp nodig hebt.

Natuurlijk blijven niet alle paarden gezond, op het afgelopen wereldkampioenschap zijn zelfs 2 paarden gestorven, maar dat zijn absolute uitzonderingen en ontzettend zonde. Het is op dat niveau echte topsport en helaas gaat dat niet altijd goed.

Wil je nog meer weten?? Klik hier.

 


Alle rechten voorbehouden door de webmaster, betreffende guinnifer. Als je iets van mijn site wil kopieren, gelieve aan mij te vragen via mail